családállítás

A családállítás alapvetően csoportmunkán alapul, de az igényeknek megfelelően már egyéni munkára, sőt on-line végzett családállításra is van lehetőség.

A témát te hozod. Egy rövid beszélgetést követően a csoport résztvevői közül képviselőket választasz a családállító által meghatározott szerepekre, akik megszemélyesítik azokat. Ebben semmi misztikus nincsen, erre a feladatra általában mindenki képes, még azok is, akik el sem tudják ezt magukról képzelni.

Összefoglalva tehát három módon tudunk a problémádon dolgozni:

  1. Csoportos családállítás
  2. Egyéni családállítás
  3. Egyéni online családállítás

Ha érdekel a családállítás, de még csak óvatosan állsz a kérdéshez és először ismerkedni szeretnél a módszerrel, arra is van lehetőséged, mert eljöhetsz a csoportba csupán állítás nélkül is képviseleti szerepre mások állításában részt venni. Mások állításaiból is rengeteget vihetsz haza magaddal önmagadról.

Következő csoportos családállítások

2021. szeptember 18.
2021. október 16.
2021. november 13.
2021. december 11.

JELENTKEZEM =>


Mennyi ideig tart egy csoportos családállítás?

A csoportokat havonta egyszer, szombatonként délelőtt 10 órától szoktam meghirdetni és 16, 17 óráig tartanak. Kivételes alkalmakkor előfordul, hogy egy hónapban akár két csoport is indul. Célszerű hozni magaddal egy kis ételt-italt, de egész nap rendelkezésre áll némi keksz, gyümölcs, frissítők, tea és kávé. Rendszerint 2-3 szünetet tartunk a nap folyamán.

Mennyi ideig tart egy egyéni és online családállítás?

Ez a téma mélységétől és a te befogadóképességedtől is függ, de 1,5-2 óra alatt eljuthatunk a megoldásig. Amennyiben tehát kevesebb idővel rendelkezel és hatékonyan, koncentráltan csak a saját témáddal szeretnél foglalkozni, úgy javaslom az egyéni állítást, vagy az online állítást.

Hogyan zajlik az egyéni családállítás?

Egy rövid beszélgetés alapján meghatározott szerepekre képviselőket nevezek meg. Ezeket a szereplőket papírlapokon jelölöm, mely papírlapokat te a térben fogod elhelyezni. A szereplők térben való elhelyezkedéséből és az egyes szereplők egymáshoz való viszonyulásából felsejlő dinamikák által jutunk el a probléma gyökeréig. Innen kezdődhet az oldás, a probléma megoldása, feloldása.

Hogy működik az online családállítás?

Mivel a családállítás során is egy speciális mezőben történnek az események, nincs szükség személyes jelenlétre sem, hiszen ez a speciális mező bárhol létre tud jönni. Szükséges azonban hozzá egy számítógép, és egy web-kamera, valamint papírlapok. A továbbiak pedig ugyanúgy zajlanak, mint az egyéni állításon. Egy rövid beszélgetés alapján meghatározott szerepekre képviselőket nevezek meg. Ezeket a szereplőket papírlapokon jelölöm, mely papírlapokat te a térben fogod elhelyezni. A szereplők térben való elhelyezkedéséből és az egyes szereplők egymáshoz való viszonyulásából felsejlő dinamikák által jutunk el a probléma gyökeréig. Innen kezdődhet az oldás, a probléma megoldása, feloldása.